Банки блокуватимуть перекази українців: в кого і як заберуть усі гроші

31.07.2020, 21:51
80067

В Україні поступово посилюють моніторинг банківських переказів. Фінансові установи блокують навіть маленькі суми. Так, у будь−кого, хто не зможе довести джерело своїх доходів, кошти можуть забрати.  Про це повідомляє “Обозреватель“.

Читайте також: Кабмін замінив “пакунки малюка” на грошові виплати

Обов’язково потрібно перевіряти тільки ті перекази, які перевищують 400 тис. грн. Однак деякі банки по-своєму розуміють вимоги і вводять більш жорсткий моніторинг.

Експерти розповідають, що коли банки перевіряють великі перекази на сотні або хоча б десятки тисяч гривень, то це цілком зрозуміла ситуація. Але коли перевіряють і блокують суму в 150 грн – це викликає запитання.

Голова Асоціації постачальників мереж розповіла, що є ризик, що ті клієнти банків, які не чекають, що на їхню карту прийдуть кошти і не знають точних сум, можуть зовсім втратити переказ. Якщо співробітники банку не попередять, дізнатися про заблоковану суму не вдасться.

Щоб підтвердити переказ, банку потрібно надати підтвердження легального доходу. У випадку зі 150 грн, це може бути практично будь-який дохід. А якби заблокували, наприклад, переказ на 40 тис. грн, тут потрібно було б ще довести, що розмір заробітної плати дає змогу переказувати такі суми.

Читайте також: З 1 липня зросла мінімальна пенсія: якими тепер будуть виплати

Фахівці попереджають, що моніторинг посилюється по всьому світу. Це приведе до того, що справді ухилитися від оподаткування буде складно.

Як пояснили в пресслужбі Міністерства фінансів, для виконання закону про фінансовий моніторинг недавно Кабмін оновив і принцип збору інформації. Він буде ґрунтуватися на Системі електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів “Трембіта”. Це національна система електронної взаємодії між державними інформаційними ресурсами, електронними реєстрами.

З різних державних реєстрів збиратимуться дані на всіх українців.

Читайте також: Українці заборгували за комуналку 63 млрд гривень: як каратимуть ревних неплатників

Кого торкнеться фінансовий моніторинг

Фінансовий моніторинг може торкнутися будьякого українця. При цьому, згідно із законом, частина операцій обов’язкова для перевірки:

операції з готівкою (переказ, поповнення рахунку, отримання коштів, розрахунок за операцію);

усі операції фізосіб-підприємців (ФОП), юридичних осіб, які зареєструвалися протягом останніх трьох місяців;

обмін банкнотами, переказ коштів за кордон;

фінансові операції з клієнтами з високим рівнем ризику;

усі операції на суму від 400 тис. грн та інші.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com