Банки мають намір пом’якшити умови кредитування – НБУ

27.07.2020, 22:26
79671

Умови кредитування населення і бізнесу пом’якшать в третьому кварталі. Про це повідомив Національний банк з посиланням на результати власного опитування кредитних менеджерів банків.

Читайте також: Кредит “під 0%”: Нацбанк радить українцям бути обережними

Опитані банкіри очікують, що в поточному кварталі відновиться попит на кредити з боку як населення, так і бізнесу, зазначають в НБУ.

При цьому в квітні-червні попит бізнесу на кредити майже не змінився в порівнянні з січнем-березнем. Попит населення на кредити в другому кварталі знизився в порівнянні з першим кварталом.

Причиною вказується погіршення споживчих настроїв і зменшення витрат на товари тривалого користування. У цих умовах інтерес до кредитування підтримувався невисокими ставками по кредитах.

Разом з тим у другому кварталі банки посилили стандарти кредитування в зв’язку з очікуваним погіршенням платоспроможності позичальників.

Читайте також: Зеленський підписав закон про недопущення нарахування штрафів за кредитами під час карантину

“Пік негативних очікувань банків був пройдений в минулому кварталі, а вже в поточному опитуванні очікування банків на наступні 12 місяців почали поліпшуватися. Майже 60% респондентів очікує збільшення обсягу кредитного портфеля в наступні 12 місяців, що вдвічі більше, ніж в попередньому опитуванні”,− зазначають в НБУ.

Опитування проводилося з 18 червня по 9 липня серед кредитних менеджерів 24 банків, частка яких в загальному обсязі активів банківської системи становить 91%.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com