“Батальйон Монако”: хто з VIP-персон втік за кордон, що там робить і на що спроможеться ДБР

22.08.2022, 13:01
126100

Державне бюро розслідувань перевіряє законність перетину кордону українських депутатів, суддів та бізнесменів. А також деяких членів їхніх родин.

Читайте також: РФ закриває ділянки повітряного простору в Липецькій, Воронезькій та Білгородській областях – Генштаб

Зокрема йдеться про тих, хто входить у так званий список “Батальйону Монако”. Саме таку назву має розслідування журналіста видання “Українська правда” Михайла Ткача. Яке стосується саме українських VIP-біженців у Монако, Монте-Карло та Ніцці. Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Лазурове узбережжя мікродержави, на півдні Франції, у час повномасштабної війни України з Росією, облюбували щонайменше 84 українські бізнесмени, судді та нардепи. Раніше в Україні вони називались політичною елітою.

У об’єктив журналіста видання “Українська правда” потрапили нардепи, які чомусь перебувають за кордоном і засіданнях Верховної Ради не брали участі  вже понад 6 місяців.

На своїй 65-метровій яхті, у Монако засвітився і один з найбагатших людей України Костянтин Живаго. Він невловимий втікач із 2019-го року –  бо саме від тоді оголошений ДБР у розшук, за підозру у розкраданні 2,5 млрд гривень вкладників свого банку. До Монако він приплив із дружиною. У цьому ж місці, на автомобілі Bentley засвітився і забудовник із Дніпра Вадима Єрмолаєва.

На французькому курорті Сен-Жан-Кап-Ферра у перші хвилини роботи журналісти зафіксували з десяток маєтків, до яких регулярно заїжджають автівки із українською реєстрацією. А вулицею прогулюється депутат-втікач і прогульник від забороненої ОПЗЖ Ігор Абрамович. Разом з Сергієм Вязмікіним він ходить на пробіжки. Тим самим Вязмікіним, що колишній в.о начальника Департаменту захисту економіки Національної поліції України.  І явно зарплата не мала б йому дозволяти життя на французькому курорті.

Найбільше охорони журналіст Михайло Ткач  помітив біля маєтку Сергія Льовочкіна. Його що правда на місці не застав, але посилаючись на власні джерела стверджує, той –  саме полетів звідси на Афон.

Найбільше розслідувачі дивуються тому, що весь матеріал вдалося назнімати всього за кілька днів, і за лічені години  роботи у різних місцях. А відлітаючи додому, ще й виявити в аеропорту колишнього голову Вищого господарського суду України, за президентської каденції Януковича – Віктора Татькова. В Україні він оголошений у розшук. І хоч в ДБР уже заявили, що перевірять законність перетину держкордону депутатами, бізнесменами та суддями, а у “Слузі народу” закликали позбавити повноважень нардепів, які фігурують у матеріалі журналістів. Самі ж розслідувачі, як і решта українців задаються питаннями: чи дійде до реальних покарань, у випадку доведення провини будь-кого зі згаданих у списку? І що з ними робити після закінчення війни?

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com