Батьки в шоці: Монатік та Дорофєєва з’явилися в шкільному підручнику в одному ряду з Лесею Українкою та Тарасом Шевченком (фото)

2.10.2020, 10:11
85613

Українські артисти Дмитро Монатік і Надя Дорофєєва з’явилися в шкільному підручнику. Батьки обурені тим, що їх поставили в один ряд з поетами Лесею Українкою і Тарасом Шевченком.

Читайте також: Серед дітей набирає популярності нова суїцидальна онлайн-гра, що схожа на “Синього кита”

Як передає РБК-Україна, на це звернули увагу батьки в групі “Батьки SOS” на Facebook.

Вони запитали, чи не фейк це, але факт підтвердився. Дійсно, у робочому зошиті “Я досліджую світ” для другого класу школи є таке завдання – розповісти, що відомо про людей, які перебувають на фото.

“Привіт. Допоможіть ідентифікувати підручник (або зошит) для 2-го класу. Або це фейк? UPD: не фейк, додаю фото зошити і сторінки, які мені вислали до повідомлення”, – написала автор посту.

У шкільних підручниках показали "видатних" українців: батьки дітей шокованіУ шкільних підручниках показали "видатних" українців: батьки дітей шоковані

Зазначимо, що ця новина в коментарях викликала небувалий резонанс. Українці відзначили, що цей зошит затверджено Міністерством освіти.

Це друкований робочий зошит з ЯДС, а не підручник. Але цей зошит затверджений МОН.

Мда, думала, що дитині не в іншому класі доведеться пояснювати, що у підручниках можуть друкувати дурню.. Думала, пізніше.

Чому було не згадати про Всеволода Нестайка. Чи Ліну Костенко, нашу сучасницю… А то одні з іншими взагалі не в’яжуться.

Думала дно. Читаю коменти – нижче постукали. Агов, люди, ви дійсно не розумієте, що ставити в один рядок Шевченка, та Монатіка – лютий треш, та ви ще поставте поруч Грушевського та Вєрку Сердючку і обговорюйте хто “дєткам більше нравиЦЦо”. Я розумію, що автори намагаються осучаснити підручники та робочі зошити, тож було б не дивно якби у завданні ми б побачили Руслану, Джамалу, Вакарчука, Скрипку, принаймні ці співаки вже нікого певний внесок в історію України. Так само як і логічно мати завдання з Шевченком, Лесею, Сковородою і нехай для багатьох другоклашок це лише зображення на купюрах, альо такі завдання заохочують принаймні поцікавитись “ху із ху”…

Деякі мами не бачать в цьому нічого поганого, пишуть, що добре, хоч не українські політики зображені на фото.

Що не так? Не політики. Щоб зацікавити дітей хіба погано?

Батьки, як ви дістали! То вам занудна застаріла програма нецікава, то істерика, що когось з них “в один ряд” поставили.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com