“Бензин має бути по 13 грн”: експерт оцінив поточні ціни на українських АЗС

18.05.2020, 17:10
72778

Експерт з транспорту громадської організації “Євро-патруль” В’ячеслав Коновалов заявив, що бензин в Україні сьогодні вже може коштувати 13 грн за літр.

Читайте також: Які вони, максимальні виплати по безробіттю і хто може їх отримати

На думку експерта, нинішні ціни на більшості українських АЗС завищені, пише Главком.

“Середня вартість бензину повинна бути 17–18 гривень за літр, деякі трейдери говорять, що за нинішньої собівартості рентабельно продавати і по 13 гривень”, – пояснює Коновалов.

Експерт підтверджує свої слова тим фактом, що вже сьогодні оптові (від 500 л) ціни на якісне дизельне паливо білоруського виробництва складають від 11,80 грн.

Втім, у статті зазначається, що власники автозаправних станцій ціни знижувати не хочуть, пояснюючи все тим, що хоч вартість нафти впал і долар поки не росте, проте є значне падіння реалізації через карантин, крім того, тепер вони змушені додатково витрачатися на підвезення персоналу, заходи щодо захисту клієнтів і персоналу, дезінфекцію.

Директор консалтингової групи “А–95” Сергій Куюн уточнює, що націнки через цi антикарантинні заходи становлять 2 грн на літр палива.

За даними консалтингової групи “А–95”, 14 травня середня вартість основних моторних бензинів – А–92, А–95, а також дизельного палива на вітчизняних АЗС становила 19,90 грн, 20,88 грн і 20,18 грн.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com