Без Росії: Україна запропонувала Туреччині відновити “зерновий коридор”

7.09.2023, 19:05
146356

Україна звернулась до Туреччини з пропозицією щодо відновлення роботи “зернового коридору” без Російської Федерації. Втім, наразі Київ не отримав відповіді від Анкари.

Читайте також: Яка насправді ситуація у Росії з ракетами: Юсов розкрив подробиці

Про це розповів посол України в Туреччині Василь Боднар, повідомляє Media Center Ukraine.

“Пропозиція про роботу (“зернового коридору” – Ред.) без Росії передана турецькій стороні. Поки що немає остаточного підтвердження. Але оскільки кораблі (із зерном – Ред.) вже йдуть територіальними водами Румунії, Болгарії, а також Туреччини і проходять протоки без обмежень, то насправді це раціональний шлях”, – заявив дипломат.

За словами посла, у межах угоди досить частими були випадки, коли Москва обмежувала прохід кораблів до України або ж намагалась регулювати доступ до українських портів. Зокрема, існували обмеження й на перелік продукції, яку можна було вивозити за кордон.

Боднар каже, що наразі продовжується комунікація між Туреччиною й ООН щодо результатів переговорів з Україною та агресоркою Росією для вироблення узгодженої позиції. Своєю чергою, Київ очікує на комунікацію зі Анкарою, яка може відбутись вже найближчими днями або ж можливо в рамках Генасамблеї ООН, аби зрозуміти “куди ми можемо далі рухатися”.

“Ми, звичайно, займаємо конструктивну позицію по відношенню до наших партнерів Туреччини та ООН і посередників і випрацьовуватимемо механізми, які будуть вигідні нашій стороні, але не зашкодять принциповій позиції щодо зняття санкцій з Росії – це абсолютно хибний шлях”, – додав Боднар.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com