Безпечні чи шкідливі?: вчені розповіли усю правду про паперові стаканчики

29.11.2020, 16:21
90335

Насправді паперові стаканчики не можна назвати екологічною альтернативою багаторазовому посуду. Картонний або паперовий посуд покривається тонким шаром плівки, яка перешкоджає її переробці, а самі стаканчики роблять не з переробленого матеріалу.

Читайте також: Дитячий кашель: відомий лікар назвав два способи усунення кашлю без ліків

Про це повідомляється в статті журналу Journal of Hazardous Materials.

Співробітники технологічного інституту провели експеримент і налили ультрачисту воду в паперові стаканчики. Рідина знаходилася в стаканах не менше 15 хвилин. Після цього вчені провели дослідження, щоб оцінити рівень забруднення води. Виявилося, що у чистій рідині з’явилися частки мікронного розміру у великій кількості.

Як відзначають дослідники, при вживанні рідини з паперових стаканчиків не менше трьох разів на день, в організм людини потрапляє близько 75 тисяч частинок важких металів та інших елементів, які можуть бути небезпечні для здоров’я людини.

Фахівці стверджують, стаканчики “переносять” іони важких металів, таких як паладій, хром і кадмій, і деякі небезпечні сполуки, що використовуються в гідрофобному покритті. За допомогою іонної хроматографії вчені змогли спостерігати процес перенесення іонів із захисного шару в воду.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com