Бійка в Одеській облраді: депутати звинувачують один одного у “договорняках” (відео)

16.08.2019, 12:50
37592

У сесійній залі Одеської обласної ради сталося зіткнення між депутатами, частина з яких звинувачує опонентів у домовленостях з приводу обрання його керівництва.

Читайте також: На Одещині викрили мережу підкупу виборців (відео)

Так, на 16 серпня призначено позачергову сесію облради, під час якої, як передбачається, його голова Анатолій Урбанський має скласти повноваження, що пов’язано з його обранням до парламенту, пише УНІАН.

На початку сесії, після того, як прозвучав Гімн України та хвилиною мовчання депутати вшанували пам’ять померлого недавно почесного громадянина Одеси Володимира Філіпчука, в залі почався скандал. Зокрема, на трибуну вийшов депутат облради, заступник голови Одеської ОДА Віталій Свічинський і звинуватив частину депутатів у “договорняках” і закликав блокувати роботу сесії.

За його словами, представники фракцій БПП “Солідарність” та “Опозиційного блоку” змовилися на предмет обрання “потрібного” голови облради. Біля нього одразу зібралося кілька десятків депутатів. У свою чергу Урбанський заявив, що у нього забрали картку для голосування й зламали мікрофон. За словами його заступника Юрія Дімчогла, вночі пройшли таємні переговори із зазначеного питання. На трибуні, в президії, розпочалося зіткнення, а в залі – сильний шум.

Урбанський закликав усіх зайняти свої місця, вимагав замінити мікрофон і картку, із залу щось вигукували інші депутати, в тому числі просили оголосити перерву. Однак Урбанський заявив, що не потерпить тиску і намагався вести засідання. Він зміг оголосити про вихід із фракції “Опозиційний блок” кількох депутатів та створення в облраді двох депутатських груп – “Опозиційної платформи – За життя” та “Відродження”. При цьому між депутатами-опонентами в президії розпочалася бійка, комусь порвали сорочку. До зали увійшла поліція, в тому числі заступник начальника регіонального главку Нацполіції Сергій Махотін. Також з’явилися невідомі молодики міцної статури.

Деякі активісти, які беруть участь на вулиці в акції протесту проти можливого обрання головою облради Віталія Саутенкова, намагалися пройти до будівлі, але їх не пустили. Після нетривалої перерви (менш як 5 хвилин) Урбанський запросив голів фракцій і своїх заступників пройти в окремий кабінет на консультації, а поліцію – заблокувати двері до кабінету зовні. Після завершення консультацій робота сесії продовжилася. У залі присутній народний депутат Микола Скорик, який на останніх виборах пройшов у Верховну Раду від політичної партії “Опозиційна платформа – За життя”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com