Більше 40 тисяч волинян можуть втратити субсидію через заборгованість “Волиньгазу”

6.11.2020, 11:32
88394

У Волинській області, споживачі природного газу, які отримують державну субсидію на оплату комунальних послуг, заборгували АТ “Волиньгаз” близько 3 млн гривень. Якщо борг не буде погашений то більш як 41 тисячу волинян можуть позбавити державної допомогу.

Читайте також: Зеленський очікує на появу “економічної Конституції”

Волинські споживачі, які отримують субсидії поступово нарощують борги за транспортування природного газу. Компанія передає структурним підрозділам з питань соціального захисту населення списки, в яких наявна заборгованість більше трьох місяців. У випадку несплати – житлова субсидія на опалювальний період не призначатиметься, передають у регіональній газовій компанії.

“Попри пандемію “Волиньгаз” щодня безперебійно доставляє газ споживачам, забезпечує безаварійний газорозподіл, проводить ремонт та заміну обладнання на газових мережах, – зауважує директор комерційний АТ “Волиньгаз” Андрій Карпомиз. – Однак, на сьогодні загальна сума боргу побутових клієнтів сягнула понад 12 млн, з яких 3 млн гривень не сплатили субсидіанти, що ускладнює роботу стратегічного підприємства під час опалювального періоду”.

Кошти за доставку газу – головне джерело фінансування газорозподільної системи Волинської області. Це забезпечення цілодобової роботи екстреної служби 104, обслуговування понад 7 тисяч км істотно зношених газопроводів, підтримка і регулювання тиску газу в мережі, встановлення, повірка лічильників та інше. Саме плата за доставку – інвестиція кожного споживача в безпечну та стабільну доставку газу в свою оселю.

Читайте також: У кого можуть забрати субсидії: українців перевірятимуть по-новому

У зв’язку з карантином, до боржників не застосовуються санкції за несвоєчасну оплату, однак, немає жодного мораторію на стягнення боргів у судовому порядку. АТ “Волиньгаз” із початком опалювального періоду звертається з переконливим проханням до кожного споживача: знайти можливість і терміново оплатити рахунки за доставку газу. Адже обов’язок кожного клієнта – вчасно розраховуватися за отримані послуги, щоб надалі безперебійно отримувати блакитне паливо і забезпечити складний безперервний технологічний процес доставки.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com