У кого можуть забрати субсидії: українців перевірятимуть по-новому

3.11.2020, 20:47
88181

Українці, які оформляють субсидії, вже через кілька місяців проходитимуть верифікацію Мінфіну ще до того, як отримали перші гроші.  Про це пише OBOZREVATEL.

Читайте також: Українцям зменшать субсидії

Із 2021-го, як розповіли в Міністерстві соціальної політики, українців, які подадуть заяву на субсидії, ще до призначення виплати перевірятиме Мінфін. Зараз така верифікація проходить уже постфактум, після того, як сім’я вже почала отримувати гроші.

Перевірки, звичайно, є, але займається цим Мінсоцполітики, хоча як спеціальний відділ верифікації, у якого є доступ в усі необхідні бази і реєстри, знаходиться в Мінфіні.

“Зараз уже після того, як призначено субсидію, Міністерство фінансів, відповідальне в державі за проведення верифікації, проводить перевірку через всі існуючі бази даних. Із початку наступного року процедура змінюється. Паралельно з органами соціального захисту населення буде здійснюватися перевірка з іншими реєстрами через Міністерство фінансів”, – заявив в ефірі одного з телеканалів заступник міністра соцполітики Віталій Музиченко.

Як розповіли у пресслужбі Мінсоцполітики, Міністерство фінансів усього лише надсилає свої рекомендації. Отриману інформацію ще раз перевіряють і тільки після цього можуть ухвалити рішення, що робити.

“У разі наявності помилки або невідповідності в базах даних ніхто скасовувати виплату не буде. Після верифікації проходить другий етап перевірки. Якщо знайшли якусь підозру або невідповідність, цю інформацію перевіряють, зіставляють і вже тільки після цього можуть ухвалити рішення”, – пояснюють у Мінсоцполітиці. До речі, така система перевірки відповідає новим, прописаним у законі “Про верифікацію” правилам.

Тобто, якщо знайдуть помилку після призначення виплати, чиновники попросять повернути субсидію добровільно, або заберуть гроші через суд. Це передбачено постановою Кабміну.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com