Блокада кордону з Україною: чи вдалося Туску домовитися з польськими фермерами

9.03.2024, 20:03
155481

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск не зміг переконати лідерів фермерських організацій, які блокують кордон з Україною, припинити страйк.

Читайте також: У дружини Медведчука з’явилася кіностудія в Росії: її директор — експродюсер популярного українського телешоу

Про це повідомляє “Радіо Свобода” з посиланням на одного з учасників переговорів, які в суботу, 9 березня, тривали понад три години.

Фермер Анджей Соботінський повідомив виданню, що остаточного порозуміння з урядом немає, про припинення протесту і блокади кордону наразі не йдеться.

За його словами, польський прем’єр сказав, що буде намагатися переконати Єврокомісію щодо “Зеленого курсу” [запровадження низки комплексних заходів, спрямованих на зниження викидів парникових газів, які фермери називають “вбивчими” для свого бізнесу], а також пообіцяв за рахунок державних коштів скупити у фермерів надлишок збіжжя.

“Це є якесь розвʼязання проблеми щодо надлишку збіжжя на польського ринку. Це б дозволило фермерам продати те, що залишається, і мати порожні склади. Але якщо і далі буде надходити збіжжя з Росії та інших країн з поза ЄС – то за рік буде та сама проблема”, – сказав Соботінський.

Фермер стверджує, що Туск заявив, що не закриватиме кордон для товарообігу.

В уряді Польщі зустріч поки що не коментували.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com