Блокування польського кордону: яка ситуація на пунктах пропуску

29.02.2024, 11:32
154989

Польські фермери продовжують блокування кордону. Вони майже не пропускають вантажівки – з України до Польщі. Станом на ранок 29 лютого на всіх шести пунктах пропуску в черзі перебуває приблизно 2200 вантажівок.

Читайте також: У Польщі хочуть запровадити обов’язкове очне навчання дітей з України

Про це  в ефірі телемарафону заявив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

“Ситуація залишається незмінною. Польські фермери продовжують блокувати шість пунктів пропуску, ускладнюючи рух саме для вантажних транспортних засобів в обидва боки”, – наголосив він.

Найбільше вантажівок зібралося навпроти пункту пропуску “Краківець”, “Рава-Руська” і “Ягодин”. Приміром, на останньому напрямку “критично низькі” показники перетину. За минулу добу в бік України проїхало близько 70 вантажівок. Втім, протестувальники взагалі не пропускають вантажівки, які їдуть у бік Польщі.

Крім того, суттєво зменшилася кількість перетинів кордону ще й на КПП “Шегині”. За минулу добу кордон перетнуло 35 вантажівок, 24 – у напрямку України.

“Фактично пропускалися по одній вантажівці за годину. Десять вантажних транспортних засобів прослідувало в бік Польщі – тобто ще менше, ніж одна вантажівка за годину”, – наголосив Демченко.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com