У Польщі хочуть запровадити обов’язкове очне навчання дітей з України

28.02.2024, 11:32
154911

Міністерство освіти Польщі планує запровадити обов’язкове шкільне навчання для українських дітей вже від вересня, тобто від нового навчального року.

Читайте також: У НАТО розповіли про свої дії, якщо Росія спробує приєднати Придністров’я

Про це передає “Польське радіо”.

Заступниця міністра освіти Польщі Йоанна Муха поскаржилася, що неможливо перевірити, як навчаються діти онлайн в українській системі освіти.

“Українських дітей не можна позбавляти освіти, і, на жаль, ми сьогодні маємо справу з такою ситуацією. Ми не можемо перевірити, як реалізовано обов’язкове навчання цих дітей в українській онлайн-системі. Ми прекрасно розуміємо, що це дуже великі групи дітей”, — сказала вона.

Заступниця міністра певна, що частина цих дітей залишиться в Польщі, “тому вони мають право на освіту, і Польща зобов’язана забезпечити їм цю освіту”. Водночас Йоанна Муха запевнила, що це не спроба полонізації.

“Українська влада, мабуть, боїться, що українські діти будуть полонізовані в польській системі освіти. У нас немає таких планів. Ми хочемо, щоб вони розвивали свою ідентичність. Ми хочемо надати їм можливість вивчати українську мову. Я вважаю, що українській владі особливо цікаво щодо російськомовних українських дітей, що вони матимуть можливість вивчати українську мову в Польщі”, — сказала вона.

Міністерство освіти Польщі обіцяє проконсультуватися щодо обов’язкового шкільного навчання дітей з Міністерством освіти України. Про реакцію українського Міносвіти на таку ініціативу наразі невідомо.

Нагаємо, що у травні 2023 року повідомлялося, що 56% українських дітей у Польщі не вчаться в місцевих школах.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com