Бойовик “ДНР” здався українським правоохоронцям

4.05.2019, 20:49
23573

Учасник незаконних збройних формувань добровільно здався правоохоронцям міста Бахмут на Донеччині і надає свідчення. Про це повідомляє “Укрінформ” із посиланням на Бахмутський відділ поліції Донецької області.

Читайте також: Бразилець, як воював за “ДНР”, отримав 13 років в’язниці

“22-річний учасник НЗФ примкнув до лав терористів 2014 року, незважаючи на неповнолітній вік, однак за півроку втік. Сьогодні він добровільно надає свідчення про незаконну діяльність інших “колег”, — ідеться у повідомленні.

Зазначається, що екс-найманець дізнався зі ЗМІ про можливість звільнитися від кримінальної відповідальності й добровільно здався в оперативно-розшуковий відділ оперативно-розшукового управління Донецько-Луганського регіонального управління Державної прикордонної служби України та поліцейським.

“Після перевірки на відсутність важких злочинів проти мирного населення його можуть звільнити від покарання згідно з ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України”, — повідомляють правоохоронці.

У повідомленні також інформують, що в червні 2014-го 17-річний підліток піддався на вплив російської пропаганди та пішов до терористів допомогти будувати “русскій мір”. За кілька місяців, коли українські військові звільняли північні міста Донецької області, злякався та залишився в рідному місті. Але згодом вирішив знову приєднатися до бойовиків.

У серпні 2014 року поїхав до окупованого Донецька, де приєднався до одного батальйонів “ДНР”, і до січня 2015-го охороняв адміністративну будівлю цього батальйону. “База” була розташована за 5 км від Донецького летовища, тому з початком боїв на території ДАП бахмутець утік.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com