Бойовики на Донбасі з мінометів знову обстріляли пункт пропуску “Щастя”

20.02.2022, 09:02
111813

Російсько-окупаційні війська, нехтуючи домовленостями про припинення вогню, 19 лютого тричі з мінометів та станкових протитанкових гранатометів прицільно обстріляли КПВВ “Щастя”. У зв’язку з регулярними обстрілами військ РФ було ухвалено рішення призупинити функціонування КПВВ “Щастя”.

Читайте також: Росія вже склала списки людей, яких планує вбити після вторгнення до України – Foreign Policy

Про це повідомляє штаб Операції об’єднаних Сил України.

Наголошується, що бойовики увесь час демонструють своє нехтування гуманітарними потребами, здоров’ям та життям мирних українських громадян, які змушені перебувати під тимчасовою окупацією та постійно перетинати лінію розмежування. Так, не дотримуючись домовленостей про припинення вогню, минулої доби, 19 лютого окупанти тричі з мінометів та станкових протитанкових гранатометів прицільно обстріляли КПВВ “Щастя”.

Командування Об’єднаних сил наголосило, що обстріл КПВВ  “Щастя”, який скоїли російсько-окупаційні війська, є порушенням норм міжнародного гуманітарного права. Такі дії ворога ставлять під загрозу життя та здоров’я як мирного населення, так і персоналу, який здійснює свою діяльність на КПВВ.

“Враховуючи загострення ситуації, недотримання російсько-окупаційними військами домовленостей про припинення вогню та неможливістю гарантувати безпеку цивільному населенню в межах дорожнього коридору КПВВ “Щастя”, усвідомлюючи реальну загрозу для життя та здоров’я осіб, які перетинають лінію розмежування, командувачем Об’єднаних сил ухвалено рішення щодо тимчасового припинення пропуску осіб і транспортних засобів через КПВВ “Щастя” від 8 години 20 лютого 2022 року на період існування загрози“, – сказано в повідомленні.

Громадян просять врахувати цю інформацію під час планування своїх поїздок, адже раніше завдяки безперебійному функціонуванню цього дорожнього коридору люди мали можливість рятуватись від складної соціально-економічної ситуації, яку на тимчасово окупованих територіях України створила окупаційна адміністрація РФ.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com