Борис Джонсон йде у відставку – ЗМІ

7.07.2022, 12:00
123422

Прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон йде у відставку з поста лідера Консервативної партії. На посаді очільника уряду він залишиться до осені 2022 року.

Читайте також: До Волинської ОВА завітав польський священник, який організував унікальний табір для дітей

Про це 7 липня повідомляють Daily Mail та ВВС.

За інформацією ЗМІ, політик зробить відповідну заяву вже сьогодні.

Раніше Борис Джонсон заявляв, що не збирається йти з посади прем’єр-міністра, попри урядову кризу. Як пояснив Джонсон своє рішення, його відставка викличе дострокові вибори, на яких Консервативна партія може програти.

“Робота прем’єр-міністра полягає в тому, щоб провести країну крізь важкі часи”, – заявив очільник уряду Великої Британії та додав, що планує призначити нових людей на всі звільнені посади.

Також Джонсон зауважив, що “літо, яке могло бути сфокусоване на економічному зростанні, мине в боротьбі за лідерство”, якщо він піде з посади.

У британському уряді на тлі скандалу з Крісом Пінчером, “головним батогом Консервативної партії”, який відповідає за присутність у парламенті та голосування депутатів-консерваторів, виникла урядова криза. Міністри масово йдуть у відставку та закликали піти з посади Джонсона. Щонайменше 30 урядовців написали заяви про відставку.

Це уже не вперше, коли британський уряд вимагає відставки Джонсона. У квітні 2022 року 28 депутатів-консерваторів публічно закликали Бориса Джонсона піти з посади. Тоді британському прем’єру вдалося залишитися. Під час голосування очільник уряду отримав вотум довіри серед обраних членів Консервативної партії 211 голосами проти 148.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com