До Волинської ОВА завітав польський священник, який організував унікальний табір для дітей

5.07.2022, 18:57
123320

До Волинської обласної військової адміністрації завітав священник Ян Бурас, котрий організував в інтеграційному центрі “Замлиння”, що на Любомльщині літній табір для дітей-переселенців, дітей з багатодітних, малозабезпечених сімей, а також  дітей-сиріт.

Читайте також: Заступник начальника Волинської ОВА Юрій Гупало взяв участь у конгресі Трьох морів у Польщі (фото, відео)

Понад десять років польський священник Ян Бурас зводив на місці поруйнованого тубдиспансеру центр «Замлиння». З початком повномасштабної війни тут знайшли прихисток сім’ ї переселенців (в піковий період було до 70 осіб).

Коли ж вони поїхали, залишилася частина коштів, які переказували на їх проживання благодійники зі всього світу, і особливо з Польщі. Тож вирішили їх витратити на літній табір для дітей.

Під час зустрічі із заступниками начальника Волинської ОВА Сергієм Мовенком та Юрієм Гупалом отець Ян розповів, що табір мав на меті показати дітям, що існує інший світ.

«Я хотів показати їм, що окрім світу, де є насильство, п’янка, існує інший – добрий – світ. І я бачив, як діти змінювалися кожного дня. Вони можуть повернутися до тих самих умов, але будуть пам’ятати це довго, а, може, і все життя. Одна дівчинка висилала фото своїй мамі і сказала: «Мамо, я хочу, щоби в нашому домі завжди так було». Більшої нагороди нам і не треба», – впевнений Ян Бурас.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com