Британія допоможе посилити кіберзахист України

18.06.2023, 20:33
142405

Велика Британія виділить 16 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 20 мільйонів доларів) на посилення кіберзахисту України, зокрема здатності виявляти і відключати шкідливе ПЗ.

Читайте також: Британія запровадила санкції проти 86 громадян та компаній з Росії: хто потрапив до списку

Як повідомляє Sky News, про це оголосив прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак. Зазначається, що ця допомога дозволить Україні краще захистити свою критично важливу національну інфраструктуру від руйнівних атак Росії

Ця сума доповнює обіцяні минулого року 6,35 мільйона фунтів стерлінгів (8 мільйонів доларів). Також наголошується, що ще 9 мільйонів фунтів стерлінгів потенційно можуть бути отримані від міжнародних союзників.

“Жахливі атаки Росії на Україну не обмежуються їх варварським вторгненням на територію, але також включають в себе огидні спроби атакувати їх кіберінфраструктуру, яка надає життєво важливі послуги, від банківських послуг до поставок енергії, невинному українському народу”, – сказав Сунак.

Він зазначив, що це фінансування має вирішальне значення для зміцнення кіберзахисту України і підвищення здатності країни виявляти і відключати шкідливе ПЗ.

Також Sky News повідомляє, що наступного тижня Сунак попросить підприємців і бізнес збільшити свої інвестиції в Україні, щоб допомогти відновити економіку країни після вторгнення Росії.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com