Британська армія мобілізується, щоб запобігти війні в Європі – очільник Генштабу

28.06.2022, 23:04
122911

Британська армія мобілізується для протидії новій загрозі, яка постала після того, як Росія застосувала силу для захоплення території в України, та для запобігання війні в Європі.

Читайте також: У білорусі помітили рух ракетних комплексів С-400

Масштаб війни в Україні безпрецедентний. Про це начальник Генерального штабу Великої Британії генерал Патрік Сандерс заявив 28 червня, повідомляє Anadolu Agency.

Генерал також зазначив, що внаслідок навмисного обстрілу Росією загинули 4700 мирних жителів, а вісім млн біженців перебувають у русі.

“Внутрішня природа європейської сухопутної війни – це не просто прояв далеких грозових хмар на горизонті. Ми бачимо це зараз”, – зауважив Сандерс.

“За всі роки, коли я був у формі, я не знав такої явної загрози принципам суверенітету, демократії та свободі жити без страху насильства, як жорстока агресія президента Путіна та його експансіоністські амбіції“, – розповів голова Генштабу Британії.

“Я вважаю, що ми переживаємо такий же глибокий період історії, як і той, який пережили наші предки 80 років тому. І зараз, як і тоді, наш вибір матиме непропорційний вплив на майбутнє”, – додав він.

Сандерс також порівняв нинішню ситуацію з часами Другої світової війни: “Це наш момент 1937 року. Ми не в стані війни, але ми повинні діяти швидко, щоб нас не втягнули в одну війну через неспроможність стримати територіальну експансію”.

У своїй першій програмній промові після того, як обійняв посаду головнокомандувача, Сандерс сказав, що “зробить усе, що в моїх силах, щоб британська армія відігравала свою роль у запобіганні війни”.

“Тож відтепер армія зосередиться на мобілізації, щоб протистояти сьогоднішній загрозі і тим самим запобігти війні в Європі. Це не порив до війни… це натомість прискорення найважливіших частин майбутніх солдатів, смілива програма модернізації, перехід до позиційної стратегії, посилення уваги на боєготовності та загальновійськовій підготовці під час ширшого інституційного оновлення, яке створює культура, необхідна для перемоги, якщо буде запит на цей процес. Ми дамо їй назву “Операція мобілізація” (яка) буде головним фокусом армії в найближчі роки”, – пояснив генерал.

Він додав, що мобілізація здійснюватиметься за чотирма основними напрямками: підвищення боєготовності, прискорення модернізації, переосмислення тактики війни та перегляд структури армії.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com