Британські фірми готуються до кризи

23.01.2019, 07:34
8600

Британські концерни готуються до можливої кризи через Brexit та беруть ситуацію “на озброєння”. Фірма Dyson, суднобудівна компанія P&Q, авіакомпанія Easyjet та автовиробник Bentley вже зробили перші кроки.

Читайте також: Через “План Б” Великій Британії загрожує конституційна криза

Британські фірми-мільйонники намагаються придумати чіткий план дій після Brexit. Так, концерн Dyson, який виготовляє пилососи, хоче перенести свою штаб-квартиру до Сінгапуру. Очільник фірми Джеймс Дайсон зазначив, що це рішення пов’язане зі збільшенням попиту на товар на азіатському ринку, а не з виходом Британії з ЄС. Хоча часові рамки прийняття такого плану здаються аналітикам дивними.

Поромна компанія P&Q заявила, що реєструватиме свої судна, які плавають внутрішніми каналами, на Кіпрі. Така перереєстрація допоможе фірмі уникнути запізнень та зменшить кількість перевірок. При цьому компанія сплачуватиму податки за правилами ЄС. У грудні 2018 P&Q вже повідомляла, що 2 судна, які курсують між Великою Британією та Францією, було зареєстровано на Кіпрі.

Ловкостер Easyjet також готується до прийдешнього брексіту.  Так як і його ірландський конкурент Ryanair, компанія намагається продати частину своїх акцій з Великобританії та інших країнах за межами Європейської економічної зони. Голова Easyjet Йоган Ландгрен розуміє, що йому потрібно кілька нових акціонерів з ЄС. Він хоче переконатися, що його компанії до 29 березня – запланованого дня брексіту – належить більшість у повітряному товаристві Європейської економічної зони. Це є необхідною передумовою того, щоб його авіакомпанія могла здійснювала рейси на маршрутах в межах ЄС.

Тим часом, британський автовиробник Bentley попередив своїх інвесторів і клієнтів, що неврегульований вихід з ЄС може призвести компанію до кризи та втрати прибутків. “Brexit є вбивцею”, – сказав керівник Bentley Адріан Холлмарк. “Якщо ми отримаємо жорсткий Brexit, це нас точно зачепить”.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com