Через “План Б” Великій Британії загрожує конституційна криза

22.01.2019, 09:26
8475

Учора прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей представила свій “План Б” виходу країни з ЄС. Щоправда, він знову не сподобався уряду, експерти прогнозують ескалацію конфлікту.

Читайте також: Тереза Мей презентує новий план виходу з ЄС

Тереза Мей презентувала вчора, 21 січня, новий план щодо Brexit. Суть цього плану полягає у відновленні перемовин з Брюсселем стосовно врегулювання питання контролю на кордоні між Північною Ірландією та Республікою Ірландія.

Як повідомляє DW, Мей  планує провести цього тижня додаткові переговори стосовно північноірландського питання в парламенті, зокрема з представниками північноірландської Демократичної юніоністської партії (DUP), а потім представити результат цих дискусій у Брюсселі. Прем’єр-міністерка виключила можливість проведення повторного референдуму про Brexit, а також перенесення на іншу дату терміну виходу Великобританії з ЄС.

Своїм “Планом Б” Мей намагалася здобути підтримку парламенту, який 15 січня відхилив узгоджену її урядом угоду про вихід з ЄС, щоб уникнути невпорядкованого Brexit. Реакція на її промову, однак, була переважно негативною. За словами лідера опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбіна, Мей відмовляється визнавати реальну ситуацію навколо її угоди.

Прихильники Brexit, у свою чергу, відкидають досягнуту з Брюсселем домовленість про те, що Великобританія залишиться в митному союзі з ЄС, якщо про інше не буде домовлено на кінець перехідного періоду. На думку противників угоди, це прив’яже Сполучене Королівство до Євросоюзу.

Нагадаємо, що минулого року, 25 листопада, країни Європейського Союзу ухвалили ряд положень виходу Великої Британії з європейського простору. Однак британський уряд відхилив їх і 15 січня провалив голосування, а Мей ледь не висловили імпічмент. Планується, що новий “План Б” буде поставлено на ратифікацію уряду 29 січня.

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com