Британські парламентарі втретє не підтримали угоду щодо Brexit

29.03.2019, 17:35
18674

У п’ятницю, 29 березня, парламент Великої Британії відхилив угоду прем’єра Терези Мей, погоджену з Брюсселем, про вихід з Європейського Союзу. Про це повідомляє Sky News.

Читайте також: Уряд не підтримав петицію 5,8 млн британців про відмову від Brexit

Проти угоди щодо Brexit проголосували 344 депутати, підтримали документ 286 обранців.

Прем’єр-міністр Тереза Мей висловила ″глибокий жаль″ у зв’язку з таким рішенням, і нагадала, що цей вчинок загрожує ″серйозними″ наслідками.

″Велика Британія повинна покинути країну 12 квітня – всього за 14 днів″, – сказала вона.

Мей додала, що продовжить шукати альтернативи, які, ″швидше за все, спричинять необхідність участі Великої Британії у виборах до Європарламенту″.

Нагадаємо, що 22 березня Євросоюз прийняв рішення про перенесення Brexit на 22 травня, якщо парламент Великої Британії схвалить двосторонню угоду.

Це рішення було ухвалено після того, як 12 березня парламент Британії вдруге проголосував проти угоди про умови виходу з Європейського Союзу. Наступного дня британські депутати не підтримали вихід країни з Євросоюзу без угоди. 14 березня британський парламент підтримав перенесення Brexit на більш пізній термін.

23 червня 2016 року британці на референдумі сказали ″ні″ збереженню членства Великої Британії в складі Європейського Союзу. За вихід країни з ЄС проголосувало 52% виборців, проти – 48%.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com