Уряд не підтримав петицію 5,8 млн британців про відмову від Brexit

27.03.2019, 13:33
18246

Посилаючись на результати референдуму 2016 року, уряд Великої Британії відхилив вчорашню петицію з більш ніж 5,78 мільйонами підписів британців, які вимагають припинення виходу країни з ЄС.

Читайте також: Троє міністрів з уряду Терези Мей подали у відставку через Brexit

Як повідомляє The Independent, британський уряд не погодився з народом про переривання виходу країни зі складу Євросоюзу шляхом скасування дії статті 50 Лісабонського договору.

В офіційній відповіді, розміщеній на сайті парламентських петицій, Департамент з виходу з ЄС сказав: “Цей уряд не буде скасовувати статтю 50. Ми будемо дотримуватися результатів референдуму 2016 року і працювати з парламентом для досягнення угоди, яка забезпечить нам вихід з Європейського Союзу”.

Комітет повідомив, що це “петиція з найбільшою кількістю підписів, яка коли-небудь надходила на сайт петицій Палати громад та уряду, проте майже три чверті виборців взяли участь у референдумі 2016 року, сподіваючись, що результат буде дотримано”.

“17,4 мільйона людей тоді проголосували за вихід з Європейського Союзу, забезпечуючи найбільший демократичний мандат для будь-яких дій, які коли-небудь були спрямовані уряду Великої Британії”, – йдеться у відповіді.

Британські чиновники впевнені, що через скасування дії статті 50 зменшиться довіра до демократії, адже більшість проголосувала за вихід.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com