Британські вчені назвали продукти, що можуть запобігти розвитку астми в дітей

30.01.2021, 16:00
93865

Регулярне вживання жирної риби на зразок форелі, оселедця або сардин у дитячому віці зменшує наполовину ризик розвитку астми в період дорослішання.

Читайте також: Затримка дихання на 10 секунд не визначає наявність коронавірусу: МОЗ спростував поширений фейк

Такого висновку дійшли вчені з Лондонського університету королеви Марії. Медики проводили дослідження за участю 4500 дітей, народжених в 1990 роки в Великобританії. За їх здоров’ям і харчуванням вчені спостерігали від народження і до кінця підліткового періоду. Було встановлено, що діти, які вживали максимальну кількість корисних для здоров’я жирних кислот омега-3 в рибі, були менш схильні до розвитку небезпечного для життя респіраторного захворювання, повдомляє Курс України.

У Великій Британії, як підкреслюють експерти, молоді сім’ї з дітьми у віці від 5 до 11 років вживають найменше риби. Лише 25% сімей включають рибні продукти в раціон не менше двох разів на тиждень. Кожна 11-та дитина в країні або 1,1 млн лікуються від астми. У більшості випадків хвороба починається саме в дитинстві, як підкреслюють дослідники.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com