Британські вчені виділили шість форм захворювання COVID-19

19.07.2020, 09:17
78802

Вчені Королівського коледжу Лондона заявили, що існує шість основних форм захворювання, що викликається коронавірусом, передає УНІАН з посиланням Sky News.

Читайте також: На Волині працівник супермаркету хворий на COVID-19 ходив на роботу та мав велике коло контактних осіб (відео)

Дослідники відзначили, що кожна форма відрізняється одна від одної симптомами і дозволяє визначити ризик розвитку серйозних ускладнень.

Люди з першими і другими формами, які вчені називають “грипоподібні”, мають головний біль, можливу втрату нюху, кашель, біль у горлі. Якщо при першій групі можуть бути також і м’язові болі, болі в грудях, але відсутня лихоманка, то при другій групі, імовірна, хрипота, лихоманка та втрата апетиту.

Третя форма (“шлунково-кишкова”) означає, що коронавірус впливає на появу діареї, втрату апетиту, біль у грудях. При цьому відсутній кашель.

У людей з четвертою групою (“втома”) наступні симптоми: головний біль, втрата нюху, кашель, лихоманка, хрипота, біль у грудях, постійне нездужання і втома. П’яту і шосту форму вчені вважають важкими випадками.

П’яту вони називають “сплутаність свідомості”. Ця форма характеризується головними болями, відсутністю нюху і апетиту, наявністю кашлю, лихоманки, болю в горлі та грудях, втоми, хрипоти і сплутаності свідомості.

Заключна форма — шоста (або “дихальна”) відрізняється головним болем, лихоманкою, відсутністю нюху і апетиту, наявністю діареї, задишки, болю в животі, горлі та грудях. Крім того, є сплутаність свідомості, м’язові болі і хрипота. Британські експерти впевнені, що їхнє дослідження стане проривом у вивченні COVID-19 і зробить серйозний вплив на лікування людей у разі нової хвилі інфекції.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com