“Били дубинкою в серце, поставили на коліна і погрожували зґвалтувати”: священник, якого окупанти викрали у Херсоні, розповів про полон

24.04.2022, 15:33
118146

В тимчасово окупованому Херсоні наприкінці березня окупанти викрали настоятеля храму УПЦ Сергія Чудиновича. Згодом його випустили з полону.

Про те, що він пережив, перебуваючи в руках окупантів, Сергій Чудинович розповів у Мережі.

Настоятеля одного з храмів у Херсоні Сергія Чудновича викрали 30 березня просто з церкви представники так званої “міліції”, провели там обшуки, а після цього посадили священника в авто і вивезли у невідомому напрямку. Сергій Чудинович перебував у полоні окупантів день. Там його катували і змушували зізнатися, що він диверсант.

Після розголосу про викрадення херсонського священника у ЗМІ, Сергія  Чудиновича змусили записати відео, де він заявив, що з нього не знущалися і фізичну силу не застосовували. Насправді ж все виявиося не так.

“Коли мене забрали з церки, на мене надягли шапку, і я поїхав у автівці з окупантами, які були в масках і балаклавах. Потім привезли в приміщення, яке виявилося приміщенням головного управління нацполіції у Херсоні. Там зі мною спочатку проводили чемну розмову, а потім мене звинуватили в тому, що я член Терборони. Це не так. Далі на мене вдягли шапку, зав’язали ніс і шию. І сказали, що я 2 години буду думати. Мені не давали пити воду, не пускали до туалету, взяли зразок ДНК і відбитки пальців. Постійно погрожували, що мене чомусь відвезуть в Чорнобаївку, погрожували розправою з родиною, якщо я не буду працювати з РФ”, – розповідає священник.

За деякий час до приміщення, де перебував чоловік, зайшли невідомі, яких він через шапку не бачив і почали його катувати.

“Заламали руки, сказали, що життя моє закінчилося, і мене будуть розбирати на частини. Перевели в інше приміщення, там почали бити дубінкою в область серця. Били по ногах, душили, зв’язали руки скотчем позаду. Замість води дали горілку. Дали в руки дубінку пощупати руками і сказали, що мене зґвалтують нею. Били, потім почали розстібати штани, роздягли, поставили на коліна, притисли і сказали, що запхнуть в мене дубінку. Я прощався з життям, молився. Намагалися згвалтувати”, – розповів чоловік.

Він зізнається, що у той момент йому було страшно, тож він погодився на вимоги окупантів співпрацювати з ними і підписав навіть якийсь документ.

“Мені дуже соромно, що я виявив слабкість, я злякався. Я хочу, щоб всі знали, як вони поводяться з людьми, і що всі відео, де люди говорять, що їх не катували – неправда”, – сказав Сергій Чудинович.

6 квітня священнику вдалося втекти з Херсона на підконтрольну Україні територію і він одразу ж пішов до поліції, де розповів про те, що пережив і чому погодився на співпрацю з окупантами.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com