Бюджет 2020: як парламент планує розділити держкошти

18.10.2019, 13:15
47647

Кабінет міністрів схвалив і передав до Верховної Ради зміни до державного бюджету України на 2019 рік, які парламент планує розглянути у п’ятницю, 18 жовтня.

Читайте також: Сьогодні у парламенті розглянуть проєкт закону про держбюджет на 2020 рік

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства фінансів України.

“Ключовим завданням цих змін є вирішення першочергових задач та забезпечити ефективне використання бюджетних коштів. Зокрема, зміни дозволять фінансувати програми об’єднаних та нових міністерств. При внесенні змін уряд врахував виклики із виконанням доходів та стан використання коштів за різними бюджетними програмами. У проєкті Закону систему головних розпорядників бюджетних коштів та відповідальних виконавців приведено у відповідність з прийнятим урядом рішенням щодо оптимізації системи центральних органів виконавчої влади. Відповідно головні розпорядники зможуть надалі безперервно фінансувати бюджетні програми, а новостворені органи зможуть почати свою роботу”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у документі передбачено виділення додаткового фінансування програми “Реструктуризація вугільних шахт” у сумі 1 млрд грн, підвищено видатки на національну безпеку та оборону на 1,4 млрд грн та збільшено фінансування резервного фонду, створеного для забезпечення державою ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, на 500 млн грн.

Окрім цього було перерозподілено кошти за низкою бюджетних програм. Так, підвищується фінансування соцзахисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи на 354,6 млн грн, заходів з реабілітації осіб з інвалідністю – на 787 млн грн.

Також збільшено видатки на надання держпідтримки будівництва доступного житла на 300 млн грн і  на надання пільгового довгострокового держкредиту внутрішньо переміщеним особам та учасникам проведення антитерористичної операції або операції об’єднаних сил на придбання житла – на 200 млн грн.

Натомість через низьке використання коштів за програмами підтримки АПК їхнє фінансування буде знижено на 750,6 млн грн.

До того ж через затримку в створенні Фонду президента України щодо підтримки освітніх і наукових програм для молоді його фінансування знижено на 800 млн грн – до 200 млн грн.

Водночас було підвищено фінансування єдиної авіаційної системи безпеки і захисту на 2,2 млрд грн через збільшення витрат на реалізацію інвестпроекту закупівлі вертольотів за угодою з урядом Франції та контрактом з компанією Airbus Helicopters SAS.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com