Бив і змушував жувати цигарки: викладач Академії сухопутних військ у Львові знущався з курсантів

12.06.2024, 11:32
160232

Начальнику навчального курсу одного з факультетів Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного повідомили про підозру.

Читайте також: Захід повинен вдарити по найболючіших місцях Росії: Кемерон розповів, чого боїться Путін

Про це повідомляє ДБР.

Офіцер понад рік бив та принижував курсантів, намагаючись “навчити” їх дисципліні та порядку. За словами правоохоронців, встановлено застосування сили щодо чотирьох курсантів, яких викладач бив по голові та по різних частинах тіла.

Він завдавав ударів не лише руками, але й прикладом зброї та ременем. Невдоволення офіцера могли спричинити недбало складені речі або помилки в журналі. Одного з курсантів він змусив їсти цигарки перед іншими, бо той спізнився на шикування через паління. Тож “педагог” вирішив його провчити, змусивши зжувати кілька цигарок.

Незадовго до повідомлення про підозру горе-педагога було переведено на іншу посаду в одну з військових частин на Львівщині.

Офіцеру повідомлено про підозру у застосуванні військовою службовою особою насильства щодо підлеглого, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України). За це йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 908,4 тис. грн.

Передісторія

Нагадаємо, на початку травня 21-річний військовослужбовець Олександр Попович заявив, що його відрахували з Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (HACB) через конфлікт із керівництвом і відправляють на фронт.

За словами Олександра, посадові особи вдавалися до тиску на особовий склад, в Академії мають місце факти приниження курсантів, використання посадовими особами ненормативної лексики, неодноразове приниження дівчат за статевою ознакою.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com