Частину активів Медведчука переписали на людину з оточення Татарова

12.09.2023, 16:03
146582

Частину активів одіозного експолітика Віктора Медведчука записали на людину з оточення заступника голови Офісу президента Олега Татарова.

Читайте також: В окупованому Донецьку росіяни ліквідували відомого бойовика “Мотороли” та пропагандиста Дубового

Про це йдеться у розслідуванні Bihus.Info.

Зокрема, в липні 2022 року до переліку заарештованих активів потрапили три компанії – “Академ-Клуб”, “Осокорки-7” та “Орест”.

Суд Львова спільно з трьома слідчими ДБР знайшли частки, прямо пов’язані з Медведчуком і його дружиною Марченко. Згодом Львівський апеляційний суд підтвердив – корпоративні права в цих компаніях мають перебувати під арештом.

“Ці фірми мають довгострокові договори оренди на великі, загальною площею у понад 40 гектарів, земельні ділянки на київських Осокорках, просто на березі Дніпра”, – йдеться у повідомленні.

Міжнародна група розслідувачів надала докази того, що компанію контролює саме соратник Медведчука Тарас Козак. Формально її записано на громадянина Угорщини Олександр Кісєля.

Попри арешт, вже від жовтня 2022-го структура власності цих компаній змінилася. Так, звідти зник пов’язаний з Медведчуком Pilawer, а власником цієї частки у фірмах став Олександр Білявський з Херсонщини. Світлини Білявського в соціальних мережах наштовхнули журналістів на думку, що він діяв не самостійно, а міг бути прикриттям для реального бенефіціара”, – йдеться в розслідуванні.

За КПКУ ухвалу суду про арешт майна мають виконувати слідчі чи прокурори негайно.

У ДБР від пояснень відмовилися, а в Офісі генпрокурора подовжили термін відповіді до 20 днів, але натякнули, що ця інформація може не бути публічною.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com