Чехія передає Києву 300 тисяч снарядів: вони полегшать ситуацію на фронті на кілька місяців

21.03.2024, 07:32
156069

Чехія вже приготувала для України 300 тисяч снарядів. Вони забезпечать життєво важливий “перепочинок на кілька місяців” на лінії фронту. Перші поставки мають початися до червня.

Читайте також: Україна нарощує виробництво зброї, але є одне “але”: сенсаційні подробиці від The Washington Post

Про це повідомив міністр закордонних справ Чехії Ян Липавський, пише The Guardian.

“У нас є безпосередній досвід 40-річного перебування в ролі сателіта Москви, країни, в яку 1968 року вторглися російські танки, щоб придушити Празьку весну. Ніхто не хоче повертати ті [радянські] часи, і я повинен сказати, що населення дуже чутливе до цього”, – заявив він і додав, що його країна не може стояти осторонь і спостерігати за тим, як Україна залишається без допомоги.

Зазначимо, що Україна раніше заявила, що їй не вистачає боєприпасів для боротьби з Росією. Водночас ЄС повідомив, що зможе виконати лише 52% від поставленої в минулому році мети доставити Україні мільйон снарядів до березня, а законопроект про фінансування військової допомоги США Києву був заблокований в Конгресі.

Тому президент Чехії Петр Павел оголосив про ініціативу з боєприпасами для України на Мюнхенській конференції з безпеки в лютому, заявивши, що Прага має 800 000 снарядів, які можуть передати Україні за фінансування консорціуму західних країн.

Схема полягає в тому, що європейські країни купують снаряди у країн Африки та Азії, таких як Південна Корея, які не бажають постачати їх безпосередньо до України, але з радістю продають їх третім сторонам, таким як Чехія.

Чеські джерела повідомили, що консорціум отримав серйозні зобов’язання щодо постачання 300 000 великокаліберних артилерійських снарядів, причому перші партії мають бути доставлені не пізніше червня. Також вже йдеться про постачання ще 200 000 снарядів пізніше.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com