Чехія ввела надзвичайний стан через COVID-19

5.10.2020, 11:09
85831

У Чехії через погіршення епідеміологічної ситуації в країні, після майже піврічної перерви в понеділок 5 жовтня відновили режим надзвичайної ситуації (НС). Цього разу обмеження введені на місяць.

Читайте також: Всесвітньовідомий модельєр помер від коронавірусу

Про це в понеділок, 5 жовтня інформує ТАСС, передає Главком.

Глава МОЗ Чехії Роман Примула, який ініціював відновлення режиму НС, аргументував рішення тим, що він забезпечить кабміну можливість оперативно, виходячи з розвитку епідеміологічної ситуації, що погіршується, приймати соціально-обмежувальні заходи без необхідності звертатися до парламенту.

Водночас, політик підкреслив, що економіку “вимикати” не будуть, і обмеження не торкнуться промислові підприємства.

Своєю чергою президент республіки Мілош Земан закликав жителів країни “зціпити зуби” і витримати необхідний час, щоб побороти коронавірус. Він також заявив, що очікує від уряду рішучих заходів у боротьбі з хворобою.

Супутні режиму НС обмежувальні заходи передбачають різке скорочення кількості проведених в країні культурних і спортивних заходів. Так, з понеділка кількість учасників громадських заходів надворі обмежена до 20 осіб, а в приміщеннях – до 10.

Читайте також:  Хворий на COVID-19 Трамп почувається гірше, ніж повідомлялося

Також з понеділка на два тижні закриті школи в районах, де коронавірусна інфекція поширюється найшвидшими темпами. З цього дня футбольні та хокейні зустрічі будуть проходити без уболівальників. Вводиться тимчасова заборона на оперні вистави та оперети.

За останніми даними, в Чехії за весь час пандемії було виявлено 81711 випадків Covid-19, померли 722 людини. На цей момент в країні хворіють майже 37 тисяч осіб, госпіталізовано понад тисячу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com