Тереза Мей презентує новий план виходу з ЄС

21.01.2019, 18:00
8380

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей представить уряду альтернативний “план Б” щодо Brexit. Сьогодні вона обґрунтує нові приципи виходу країни з ЄС та урегулювання ситуації.

Читайте також: Після Brexit Великобританія готується укласти амбіційну угоду зі США

Мей виступить близько 16:30 у Нижній палаті, щоб представити новий план виходу Великої Британії з Європейського союзу. Нагадаємо, що минулого вівторка британський уряд провалив угоду з ЄС щодо Brexit. Для країни це означає відсутність впорядкованого виходу у європейського простору. Поки невідомим залишається і той факт, чи буде проведено новий референдум.

Після того, як Терезі Мей ледь не висунули вотум про недовіру, вона почала активні переговори з опозицією та багатьма лідерами ЄС, зокрема Ангелою Меркель.

Найбільш важливим моментом є рішення щодо кордону між провінцією Північна Ірландія та Ірландією. Саме білатеральний договір між цими двома сторонами дозволить вирішити проблему, яка виникла в країні. За інформацією “Guardian”, це є основою “плану Б” і дозволить Мей не іти на компроміс з головами інших партій.

Нагадаємо, Велика Британія планує 29 березня офіційно вийти з ЄС. У понеділок уряд запустив новий мобільний додаток для європейців, які планують залишитися в королівстві після Brexit. Близько 3,5 млн осіб мають подати заяву після виходу, щоб мати право залишитись у країні і надалі

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com