Через повінь у Карпатах застрягли понад 20 туристів, їх рятували всю ніч (фото)

15.06.2020, 14:09
75479

У Карпатах через різке підвищення рівня води в річці застрягли 22 туристи. Рятувальна операція тривала всю ніч і завершилася сьогодні вранці.

Читайте також: В Україні через негоду знеструмлено населені пункти в 9 областях

Про це повідомили в управлінні ДСНС в Івано-Франківській області, пише РБК-Україна.

Повідомляється, що туристи застрягли через раптове підвищення рівня води в річці Манявка, коли поверталися з Манявського водоспаду. Вчора ввечері для надання допомоги виїхали рятувальники місцевого пошуково-рятувального відділення.

О 00:20 ночі рятувальники на снігоболотоході “Богун” прибули до найближчого притоки річки в одному кілометрі від місця, де застрягла група туристів з 10 осіб. Ще одна група з 12 осіб на квадроциклах знаходилася неподалік.

Через високий рівень води було неможливо застосувати снігоболотохід, тому туристів переправляли через річку за допомогою рятувальних мотузок. О 06:12 з допомогою вантажівки підвищеної прохідності була переправлена перша група – 10 осіб, у тому числі 3 дітей. Всі вони в задовільному стані.

15 червня о 09:50 туристичну групу з 12 осіб (у тому числі 3 дітей) вдалося перевести через річку в селі Манява Богородчанського району. Всі туристи знаходяться в безпечному місці, медичної допомоги не потребують.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com