“Червоні лінії для Зеленського”: у містах України пройшли акції протесту

8.12.2019, 22:12
56017

У неділю, 8 грудня, у Львові, Харкові, Дніпрі та Одесі пройшли акції протесту ″Червоні лінії для Зеленського″. Про це повідомляє “РБК-Україна”.

Читайте також: У столиці триває віче Червоні лінії для Зеленського (відео)

Близько тисячі львів’ян взяли участь у народному віче у переддень ″нормандського саміту”. Головний заклик до президента України Володимира Зеленського від учасників акції був таким: ″не здати Україну Росії″. Акція розпочалася з хвилини мовчання за загиблими в Одесі.

У Харкові понад 200 містян зібралися на народне віче, щоб застерегти Зеленського від перетину “червоних ліній” під час переговорів в “нормандському форматі”. Учасники акції тримали прапори України і прапори Української повстанської армії.

У Дніпрі на акцію зібралися близько 300 осіб з національною символікою. За словами учасників, їх мета – нагадати владі про “червоні лінії” – вимоги українського народу, які ніхто не має права проігнорувати. Люди заявили, що зібралися самі, скоординувавши свої дії в соціальних мережах.

Також Одеса приєдналася до всеукраїнського віче ″Червоні лінії для Зеленського″. До пам’ятника Дюку прийшли понад 100 осіб. Мітингувальники зажадали від президента Володимира Зеленського не перетинати червоні лінії: ″А це значить, не йти на компроміси по Криму, зберігати європейський і євроатлантичний курс, відмовитися від ідей федералізації і проводити вибори на Донбасі тільки після деокупації і виведення російських військ″.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com