Чому США не визнають Росію державою-спонсором тероризму: Майк Карпентер

30.11.2022, 15:33
131760

Росія намагається вимкнути електроенергію та опалення цієї зими. І вже було засвідчено, що російські сили були залучені до різних воєнних злочинів протягом цих понад дев’ять місяців. У цих фактах немає жодних сумнівів.

Читайте також: У Москві мобілізували окупанта, який не може ходити: лікарі порадили йому “пристосовуватись до окопу”

Про це під час онлайн-брифінгу заявив посол США при ОБСЄ Майк Карпентер.

Щодо небажання США визнавати Росію країною-спонсором тероризму, дипломат нагадав, що Адміністрація Байдена вже наголошувала: на відміну від інших держав Європи, США мають дуже специфічне внутрішнє законодавство щодо держав-спонсорів тероризму.

“І ми вважаємо, що використання цього законодавства може обмежити надання допомоги окупованим чистинам України. Крім того, ми не вважаємо, що визнання країною-спонсором тероризму за цим дуже технічним вузьким визначенням, яке міститься в нашому внутрішньому законодавстві, неодмінно сприятиме нашим цілям, зокрема щоб притягнути Росію до відповідальності. Бо це не обов’язково надасть нам будь-які додаткові повноваження імплементувати санкції, які є наявними наразі для Адміністрації Байдена”, – сказав Майк Карпентер.

Тому, за словами Карпентера, США посилюватимуть санкційний тиск на Росію, продовжать розширювати експортний контроль, щоб унеможливити обхід вже діючих санкцій, і надавати Україні всі необхідні засоби, щоб вона змогла захиститися від цього варварського вторгнення.

Росія – держава-спонсор тероризму 

Європарламент визнав Росію державою-спонсором тероризму. Резолюцію підтримали 494 європарламентарі, 58 були проти, 44 утрималися. Президент Зеленський подякував за таке рішення.

“Європарламент рішуче засуджує воєнні злочини та акти терору проти цивільного населення, що здійснені РФ та її поплічниками з метою досягнення руйнівних політичних цілей в Україні та на території інших країн, та визнає Росію як державу, що спонсорує тероризм, та як державу, що використовує терористичні засоби”, – йдеться  у документі.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com