Чому жінки мерзнуть більше, ніж чоловіки

28.01.2023, 20:00
134950

Чи ви жінка, чи чоловік, мабуть, неодноразово спостерігали, що жінки чутливіші до холоду. Коли сідає сонце, навіть у літній день жінки шукають, щоб накинути на плечі, тоді як чоловіки, починають вмикати кондиціонери у своїх авто, як тільки температура на вулиці починає підніматися вище 20 градусів.

Читайте також: Мобілізація в Україні: яке покарання загрожує чоловікам у разі порушення військового обліку

Цілком очевидно, що чоловіки та жінки по-різному відчувають температуру.

Дослідники вважають, пише The Sun, що жінки і чоловіки почуваються комфортно за різної температури, щоб шукати певного усамітнення, що може запобігати зіткненням у парах. З еволюційної точки зору це означає, що пара повинна віддалитися одне від одного, щоб кожен міг насолодитися тишею і спокоєм.

У дослідженні, опублікованому в журналі Global Ecology and Biogeography, додано, що поділ між самцями і самками знижує конкуренцію за ресурси в довкіллі і відлякує самців, які можуть виявляти агресію і наражати на небезпеку немовлят.

Це явище не унікальне для людини — серед багатьох видів птахів і ссавців самиці воліють тепліше середовище, ніж самці.
У перелітних видів птахів самці зимують у холодніших районах, ніж самки, які намагаються уникати протягів. А самиці кажанів, як правило, збираються разом в затишному куточку, в той час як самці вважають за краще мешкати в склепінному проході, що провітрюється.

У багатьох ссавців, навіть у видів, які все життя живуть парами або в змішаних групах, самці віддають перевагу тіні, а самиці — сонячному світлу, або самці піднімаються на вершини гір, а самиці залишаються в долинах.

Отже, цілком природно, що жінкам, щоб зігрітися, потрібний додатковий шар одягу або тепліше приміщення.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com