Чорнобильська зона відкривається для відвідування, але з певними обмеженнями

1.06.2020, 12:10
74186

Чорнобильська зона відчуження відкривається для відвідування після карантину, але з певними обмеженнями. На території зони відчуження дозволено здійснювати масові (культурні, соціальні, релігійні та інші) заходи, зокрема відвідування з метою ознайомлення, з урахуванням протиепідемічних правил.

Читайте також: Ще п’ять пунктів пропуску відкрилися на кордоні зі Словаччиною та Молдовою

Як повідомляє Державне агентство України з управління зоною відчуження, було розроблено рекомендації, які варто враховувати під час відвідування зони відчуження та зони безумовного (обов’язкового) відселення до завершення адаптивного карантину, пише Главком.

Обов’язковими умовами відвідування зони відчуження є проходження температурного скринінгу під час посадки в автобус до зони відчуження та на КПП “Дитятки”, наявність у пасажирів масок або респіраторів, одноразових рукавичок та антисептичних засобів для оброблення рук, а також дотримання соціальної дистанції.

До відвідування зони відчуження не допускатимуться особи, які мають температуру понад 37,2, а також ті, хто мають симптоми респіраторних захворювань. Якщо під час проведення температурного скрінінгу на КПП “Дитятки” буде зафіксовано підвищену температуру або виявлено особу з ознаками респіраторних захворювань– всю групу буде не допущено до зони відчуження.

На період адаптивного карантину діятимуть обмеження на відвідування певних об’єктів. Зокрема, діятиме один маршрут, розрахований на один день – село Залісся, міста Чорнобиль та Прип’ять, об’єкт “Чорнобиль–2”, село Копачі й оглядовий майданчик ЧАЕС. Крім того, є обмеження щодо кількості людей в організаційних групах відвідування, а саме не більше 10 осіб.

Для уникнення скупчення відвідувачів пересування маршрутом буде здійснюватися за фіксованим графіком руху від моменту прибуття і до завершення візиту.

Зняття всіх обмежень відбудеться після завершення карантину.

“Враховуючи інтерес ЗМІ до розвитку туристичного потенціалу зони відчуження, заплановано проведення прес-туру у період 4-5 червня. Нині ДАЗВ та ДП “ЦОТІЗ” розробляють умови акредитації та маршрут руху журналістів. Анонс для акредитації представників преси буде опубліковано на офіційних ресурсах ДАЗВ та ДП “ЦОТІЗ”, – зазначили в агентстві.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com