Чотири причини, чому варто почати пити каву зі склянкою води

8.02.2022, 21:33
111034

Ми щодня чуємо, що для здоров’я організму треба пити достатню кількість води. Але мало хто знає, що ще важливіше випивати склянку води разом з улюбленою кавою.

Читайте також: Вчені з’ясували, як кава впливає на зір

Як повідомляє Holrmagazine, існують аж чотири причини щодня випивати склянку води з кавою. І неважливо, чи насолоджуєтеся ви улюбленим напоєм лише зранку, чи протягом дня заряджаєтеся енергією кофеїну.

Чотири причини почати пити каву зі склянкою води вже сьогодні

Боротьба зі зневодненням – якщо перед ранковою кавою ви випиватимете лише одну склянку чистої води, ваше тіло скаже “дякую” вже за кілька днів. Організм прокидається зневодненим, адже він не отримував їжі та корисних елементів впродовж цілої ночі. А кава – це сечогінний продукт, який ще більше зневоднить його.

Зменшиться подразнення шлунку – кава може подразнювати шлунок, адже відрізняється підвищеною кислотністю. Особливо часто таке трапляється, якщо це перший напій, який ви випили зранку. Якщо ви не любите снідати, обов’язково випивайте склянку води до ранкової кави.

Так набагато смачніше – більшість кав’ярень Європи, а останнім часом навіть деякі заклади в Україні, додають до чашки кави склянку води. Причина досить проста – кава значно більше смакує, коли у роті немає більше жодних ароматів.

Допомагає усунути надлишок кофеїну – можливо, ви цього не знаєте, але одна склянка води, випита разом із чашкою кави, допоможе уникнути проблем, які виникають від надлишку кофеїну. В кофеїні міститься особлива речовина – теобромін. Вона починає діяти за 25 хвилин після того, як до організму потрапила кава. Саме теобромін є причиною втоми, яку часто відчуває людина після кількох чашок цього ароматного напою. А ось склянка води допомагає позбутися неприємного ефекту.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com