Чиновник із Миколаєва виявився російським агентом: СБУ затримала його на нараді (фото, відео)

21.10.2022, 19:02
129589

СБУ знешкодила російську агентуру, яку очолював чиновник із Миколаєва. Зрадника затримали під час наради.

Читайте також: ЗСУ можуть до грудня просунутися на Донбасі та звільнити Херсон – The New York Times

Про це повідомили у Службі безпеки України.

“Одним із завдань зрадника було організувати потужну агентурну групу спецслужб рф. Ним виявився начальник комунального підприємства “Миколаївська ритуальна служба”. Спецпризначенці СБУ затримали його безпосередньо в міськраді”, – йдеться у повідомленні.

Зловмисник “здавав” ворогу персональні дані військовослужбовців ЗСУ, СБУ, працівників Нацполіції і обласної прокуратури. Також передавав рашистам списки загиблих українських захисників, збирав розвіддані про дислокацію і маршрути переміщення підрозділів ЗСУ.

“Іншим його завданням було “інформувати” агресора про роботу об’єктів критичної інфраструктури Миколаєва та інші закриті питання, які обговорювалися під час нарад у міськраді”, – кажуть в СБУ.

Чиновник намагався залучити до розвіддіяльності ще чотирьох осіб із прокремлівськими поглядами.

“СБУ встановила особу представника спецслужб рф, який координував їхню діяльність з території тимчасово окупованого Херсона”, – додали у спецслужбі.

Читайте також: Через розпач у війні з Україною Росія почала “вивчати домовленості” з терористичною КНДР — Держдеп США

Зазначимо, що згодом мер Миколаєва Олександр Сєнкевич повідомив, що разом із працівниками СБУ прибув на нараду, де був присутній зрадник. Утім, за його словами, затримання колаборанта відбулося не у міській раді.

“Сьогодні зранку я отримав інформацію від СБУ, що директор одного з КП міста співпрацює з окупантами. Я особисто захотів бути присутнім під час цього затримання. Разом зі співробітниками СБУ ми прибули на нараду, де був присутній цей чиновник. Одразу скажу, що це було не в міській раді і не в моєму кабінеті, бо в мене від початку війни немає свого кабінету, ми не перебуваємо і не працюємо у міській раді. Тож СБУ вручила підозру цьому працівнику і затримала його”, – сказав Сєнкевич.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com