Далеко від дому та сім’ї: у 2021 році рекордна кількість українців назавжди покинули Батьківщину

19.12.2021, 09:45
107549

Згідно з опублікованою статистикою, коронавірусний 2020 рік був єдиним з позитивним сальдо

Минулого року українців, які повернулися додому, було на 80 тисяч більше, ніж тих, що виїхали

Для мільйонів українців, які продовжують зберігати в собі почуття патріотизму, з’явилися доволі сумні новини. Стало відомо, що за 10 місяців 2021 року територію країни залишили і досі не повернулися додому понад 600 тисяч громадян. Зазначається, що це вже рекордний показник за 11 останніх років.

Про це свідчать дані платформи для отримання відкритих даних “OpenDataBot”.

“У першій половині десятих років Україна щорічно втрачала близько 500 тис. людей. Після 2014-го щорічна кількість тих, хто не повернувся помітно знизилася, але рахунок все одно йшов на сотні тисяч”, – йдеться в повідомленні.

Згідно з опублікованою статистикою, коронавірусний 2020 рік був єдиним з позитивним сальдо. Минулого року українців, які повернулися додому, було на 80 тисяч більше, ніж тих, хто виїхав.

“Всього з 2011 по 2020 рр. до країни не повернулися 2,6 млн громадян України”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Різдво під загрозою: Єлизавета II може скасувати сімейну зустріч через хворобу

Незважаючи на нинішні показники, якщо в листопаді-грудні не буде масового повернення українців додому, то сукупне негативне сальдо за 11 років складе більше 3.3 млн осіб.

Нагадаємо, згідно з даними опитування, кожен четвертий українець готовий прийняти ризиковану пропозицію роботи за кордоном: працювати без офіційного оформлення і навіть в закритому приміщенні без можливості його покинути; перетнути кордон незаконним способом; віддати свій паспорт, телефон і особисті речі роботодавцю.

Протягом 2019-2021 років, за даними опитування, 46 тис. українців постраждали від торгівлі людьми: близько двох третин з них потрапили в мережі торговців людьми за кордоном.

За оцінками, майже 1,2 млн українців працювали за кордоном у 2021 році, що перевищує показник 2019 року на 11%. Серед цих людей 42% були працевлаштовані неофіційно (два роки тому ця частка становила 30%).

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com