“Дарниця” подала заявку до МОЗ для держреєстрації діючої речовини для препарату, яким лікують коронавірус

31.03.2020, 13:32
68135

Фармацевтична компанія “Дарниця” подала заявку для держреєстрації субстанції Гідроксихлорохін до державного експертного центру Міністерства охорони здоров’я України.

Читайте також: Зарплати, ЗНО та дистанційне навчання: найголовніше про освіту під час карантину

Препарати з хлорохіном / гідроксихлорохіном застосовується в низці країн, у тому числі і США, для лікування пацієнтів з COVID-19 в межах експериментального лікування, передає Цензор.НЕТ.

Голова наглядової ради Darnitsa Group Дмитро Шимків зазначив, що компанія очікує від МОЗ активних дій.

“За умови активної участі державних структур усіх рівнів “Дарниця” готова запустити виробництво і гарантує дотримання вимог до якості препарату та ліцензійних процедур”, – сказав він.

У понеділок Верховна Рада проголосувала за призначення міністром охорони здоров’я України Максима Степанова, а також ухвалила законопроєкт №3268 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)”. Документ надає можливість лікарям використовувати ліки, які не мають відповідних показань у затверджених Міністерством охорони здоров’я інструкціях щодо застосування, але можуть допомагати в лікуванні коронавірусної інфекції.

Раніше доктор Євген Комаровський у своєму блозі закликав керівництво країни прискорити питання отримання дозволу від держрегулятора на проведення досліджень і реєстрацію лікарських засобів. На думку авторитетного лікаря, країна може бути забезпечена хлорохіном від компанії “Дарниця”, якщо буде оперативно отримано дозвіл на виробництво.

Читайте також: З початку карантину в Україну повернулося понад 144 тисяч осіб

Станом на вечір 30 березня COVID-19 лабораторно підтверджено у 548 українців, з них 13 випадків – смертельні. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль прогнозує, що в найближчі тижні кількість хворих може серйозно збільшитися, оскільки з-за кордону повернулося багато українців, серед яких можуть виявитися інфіковані. Президент Володимир Зеленський у своєму зверненні до народу озвучив три сценарії епідемії в Україні, за гіршого з яких коронавірусом заразиться 50% населення країни.

Фармацевтична компанія “Дарниця” заснована в 1930 році. З 1998 року є лідером в Україні за обсягом виробництва ліків у натуральному вираженні. Стратегічні напрямки розвитку портфеля – кардіологія, неврологія та вирішення проблем болю.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com