ДБР розпочало розслідування щодо заяв про причетність України до операції з “вагнерівцями” – ЗМІ

12.09.2020, 20:24
83950

Державне бюро розслідувань відкрило кілька кримінальних справ за заявами про зрив можливої спецоперації щодо доставки найманців російської приватної військової компанії “Вагнера” до України.

Читайте також: “Руська це земля, йди!”: у Кривому Розі продавщиця вигнала відвідувача через українську мову (відео)

Про це розповіла генпрокурор Ірина Венедиктова в інтерв’ю, розміщеному на YouTube-каналі Shuster online, передає Укрінформ.

Коментуючи інформацію про те, чи справді спецоперацію з “вагнерівцями” розробляли в Україні і чи відбуватиметься розслідування, Венедіктова сказала: “Мені особисто не відомо, що така спецоперація готувалася. Але одразу, тільки-но інформація з’явилася у ЗМІ, в Державному бюро розслідувань уже було зареєстровано кримінальне провадження і вже слідство ведеться”, – цитує lb.ua.

За інформацією Венедиктової, ДБР розслідує за цим фактом не одне кримінальне провадження.

“Тому ті люди, які вважають себе цінними свідками і можуть щось повідомити слідству додатково, думаю, що органи досудового слідства повинні їх допитати. Говорити натяками про державні позиції ( … ) – якщо є інформація, треба прийти і повідомити”, – сказала Венедиктова.

Генпрокурор також прокоментувала майбутній допит екскерівника Офісу президента Андрія Богдана, який раніше в інтерв’ю заявив про домовленості української влади з російськими посадовими особами щодо статусу Криму, авіасполучення з Росією та обміну полоненими.

“Якщо Андрій Йосипович це заявляє, він чудово розуміє, які наслідки це може спричинити”, – висловилась генпрокурор.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com