ДБР відкрило справу проти поліцейських за вбивство полтавського терориста

1.08.2020, 12:24
80098

Державне бюро розслідувань порушило справу в зв’язку з убивством правоохоронцями “полтавського загарбника” Романа Скрипника.

Читайте також: На Київщині втопилася 10-річна дівчинка, яка гуляла з собакою

Як повідомляється у Telegram-каналі ДБР, розпочато досудове розслідування за фактом завдання під час затримання співробітниками ГУ Нацполіції в Полтавській області тілесних ушкоджень 32-річному чоловіку, від яких він помер, передає УНІАН.

“1 серпня близько третьої години ночі у с. Опішня Зіньківського району правоохоронці виявили чоловіка, який 23 липня у Полтаві захопив заручників, а потім втік та переховувався. Під час його затримання поліцейські застосували табельну вогнепальну зброю, спричинивши вогнепальне поранення голови. Крім того, стався вибух бойової гранати, яку тримав у руках загиблий”, – йдеться в повідомленні.

Слідчі ДБР внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 365 та ч. 1 ст. 115 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу та умисне вбивство) КК України.

Як повідомлялось раніше, 23 липня в Полтаві 32-річний раніше судимий Роман Скрипник, якого підозрюють у незаконному заволодінні транспортним засобом, погрожуючи гранатою, захопив співробітника карного розшуку, а потім обміняв його на начальника УКР ГУНП в Полтавській області полковника Віталія Шияна. З ним він поїхав на наданому відповідно до його вимог автомобілі. Зловмисник озвучив свої вимоги. Зокрема, він хотів уникнути кримінальної відповідальності за скоєний злочин (викрадення автомобіля і взяття заручника) та сховатися. Пізніше чоловік відпустив поліцейського і, залишивши автомобіль, втік у лісопосадку.

Правоохоронці встановили, що зловмисника має військову підготовку і навички виживання в екстремальних умовах.

Вночі, 1 серпня, правоохоронці встановили місцеперебування чоловіка, однак, як заявили у Нацполіції, його дії почали загрожувати життю правоохоронців, тому снайпер знешкодив його.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com