Дефіцит цього вітаміну призводить до ожиріння та затримки росту

4.10.2020, 17:50
85789

Вчені з Університету штату Північна Кароліна заявили, що дефіцит вітаміну D на ранньому етапі розвитку може порушити гормональний баланс між зростанням і накопиченням жиру.

Читайте також: Лікар назвав 6 дієвих способів боротьби з нежиттю без використання медикаментів

Для експерименту використовувалися рибки даніо-реріо. Протягом чотирьох місяців вони були на особливій дієті. Одну частину рибок позбавили вітаміну D, а другий – навпаки давали їжу, збагачену вітаміном D. Також була контрольна група без втручань. Про це повідомляє МедикФорум.

Після цього вчені вивчили їх розмір, щільність кісток, рівень тригліцеридів, ліпідів, холестерину та вітаміну D. Вони також вивчили метаболізм, мобілізацію жиру і стимулювання зросту.

Таким чином, вдалося з’ясувати, що рибки, яким не давали вітамін D були в середньому на 50% менше, ніж у двох інших групах. Крім того, у них було значно більше жирових запасів.

Після цього дану групу рибок перевели на дієту, збагачену вітаміном D. На такій дієті вони провели пів року. Результати дослідження показали, що рибки почали рости і використовувати накопичений жир, але вони все одно не могли наздогнати за розміром інші групи рибок. При цьому у них також збереглися жирові відкладення.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com