“Демократія та свобода матимуть значення у світі, доки Америка допомагатиме їх захищати”, – президент висловив вдячність США за військову допомогу

21.04.2024, 09:00
157654

Президент Володимир Зеленський прокоментував схвалення 20 квітня в Палаті представників США законопроєкту, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів допомоги Києву та союзникам.

Читайте також: Німеччина передасть Україні додаткові системи ППО: які і коли

Про це він написав у Twitter (X).

Голова держави висловив вдячність нижній палаті Конгресу США, обом партіям і особисто спікеру Майку Джонсону за “рішення, яке зберігає правильний хід історії”.

“Демократія та свобода завжди матимуть значення у світі й ніколи не зазнають поразки, доки Америка допомагатиме їх захищати. Життєво важливий законопроект про допомогу США, ухвалений сьогодні Палатою представників, допоможе запобігти розповзанню війни, збереже тисячі й тисячі життів і зробить обидва наші народи сильнішими”, – вважає президент.

Зеленський також висловив сподівання, що законопроєкт підтримають у Сенаті й скерують на розгляд президенту Джо Байдену.

Нагадуємо, що Палата представників США проголосувала за законопроєкт про іноземну допомогу для України. За схвалення проєкту проголосували  311 членів нижньої палати Конгресу США, проти висловились 112.

Тепер проєкт буде переданий на розгляд Сенату як зміни до сенатського законопроєкту про міжнародну допомогу США HR.815, який був прийнятий у лютому. Це має спростити процедуру затвердження пакета в Сенаті.

Президент США Джо Байден пообіцяв підписати ухвалений проєкт з допомогою.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com