День літнього сонцестояння: для чого потрібно лазити через паркани та йти в лазню

21.06.2018, 10:53
3110

21 червня – день літнього сонцестояння та найдовший день у році. Старі повір’я свідчать, що тільки сьогодні є шанс змінити своє життя.

Кажуть, що літнє сонцестояння має надзвичайну магічну силу, адже недарма сонцеворот так шанували язичники. Вони вірили, що в ніч перед сонцестоянням об’єднуються всі чотири стихії – вогонь, вода, земля і повітря.

Цей день у багатьох країнах вважається святом в ім’я сонця. З ним пов’язано безліч обрядів і ритуалів. Вважається, що в цей день потрібно загадувати найпотаємніші бажання, гадати на любов і зміни в житті. Уже до кінця року все повинно здійснитися.

У День літнього сонцестояння краще уникати негативних емоцій, не сваритися і не кричати, не сумувати.

Зазвичай в цей день до сонця звертаються з проханнями та бажаннями. Вірять, його сила надзвичайна у цей час. Обов’язково одягали у час сонцестояння ритуальний вінок, адже коло є символом сонця. Вранці йшли в поле і збирали польові квіти. Плетучи вінок, думали про добре здоров’я, удачу і стосунки. Таким чином прикликали щастя.

Неодмінним атрибутом свята було вогнище. Його розпалювали в ніч з 21 на 22 червня. У нього кидали трави – м’яту, дягель і чебрець. Вірили, що такий вогонь містить магічну силу та позитивно впливає на людей навколо нього. Тож через багаття стрибали, співали пісні та просто веселилися навколо нього.

Проводили ритуали очищення дітей. Для цього матері спалювали сорочки хворих дітей. За повір’ям, разом з одягом горіла і хвороба.

Традиційно парилися в лазні, зібравши перед тим віник. Ним “вибивали” з себе всі погані думки й хвороби.

Кажуть, якщо загадати своє заповітне бажання та перелізти через 12 парканів, то воно здійсниться.

Щоб закликати гроші і успіх у вашу родину, підкладіть монети під двері. І дуже скоро помітите, як гроші почнуть з’являтися у вас самі по собі і в достатній кількості.

А ще у цей день дізнавалися, яким буде урожай і погода влітку. Якщо 21 червня гроза – буде поганий урожай трав та затяжна негода. Якщо небо зоряне, то чекайте великого врожаю грибів.

21 червня також відзначається ще Міжнародний день скейтбордингу, в Гренландії відзначають Національне свято.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com