Депутат “кришував” катівні для людей і вибивав “борги” у військових (фото, відео)

15.12.2023, 11:02
151344

На Житомирщині викрили ще одного рекетира: він вибивав гроші навіть з військових, одному з них погрожував убити його дружину.

Читайте також: До України з російської окупації повернули ще п’ятьох дітей

Про це пише ТСН.

“Вибивали гроші за вигадані борги. Таку схему в серпні 2023 року викрили правоохоронці на Житомирщині. Тоді затримали вісім осіб – лідерів та активних учасників організованої злочинної групи. Згодом виявилося, таких епізодів було щонайменше 40. А під час подальшого розслідування оперативники та слідчі отримали докази причетності ще двох їхніх спільників”, – розповідає журналістка.

Вони силою та погрозами фізичної розправи примушували мешканців регіону сплачувати їм гроші. А для залякування потерпілих навіть облаштували кілька так званих “катівень” у Коростишеві, в яких із ними “працювали”. Суми, які вони вимагали як сплату “боргів”, коливалися від 3 тисяч гривень до пів мільйона. Щоб затримати банду, правоохоронці провели цілу спецоперацію. Затримали 8 осіб просто “на гарячому”, коли ті вчергове мали забрати собі до кишені вигаданий борг.

А коли правоохоронці поїхали додому до злочинців, то й там знайшли багато цікавого: 100 тисяч гривень готівкою, майже 6 000 євро, зброю, наркотики, мобільні телефони, банківські картки та “чорнові” записи. Одним із постраждалих виявився військовий. З нього вони вимагали 190 000 гривень боргу, якого не існувало. Спочатку, звісно, назвали меншу суму, але за кожної зустрічі накидали відсотки. Коли той відмовлявся платити – його вагітну дружину погрожували спочатку покалічити, а потім убити. Коли навіть погрози не подіяли, рекетири страшенно побили військового і знову вдалися до погроз. Днями стало відомо, що головним “героєм” фільму виявився депутат Користишівської міської ради. В цій банді він був так званим “смотрящим”. Про це 12 грудня повідомили в Департаменті стратегічних розслідувань.

А тепер про депутата. Ним виявився обранець від Радикальної партії Олега Ляшка, він же ексвіцемер Михайло Лукомський. Крутив “чорні справи” Лукомський ще від 2018 року, тобто до виборів.

Але Лукомський, вочевидь, голодний був завжди, у школі погано годували і вчили, схоже, теж. А тепер запитання, а як так трапляється, що такі тварюки, які катують людей, стають депутатами? На цю новину відреагувала й ексвійськова Євгенія Емеральд, яка понад місяць тому зізналася, що більше року потерпала від домашнього насильства. Запитаєте, до чого тут це? А її чоловік – охоронець екснардепа Ляшка, і ці двоє зараз ніби теж на фронті. Емеральд зауважила, що колись відрегувати на погрози чоловіка вона просила його шефа, тобто Олега Ляшка, але той красномовно промовчав. Жінка впевнена, відмовчиться Ляшко і цього разу.

“Чергові злочини від членів Радикальної партії Олега Ляшка. Виявляється, що крім аб’юзера та «військового бізнесмена» Стипанюка, серед «радикалів» є організатор банди рекетирів. Дайте вгадаю, як відреагує на такі новини сам Ляшко. А ніяк – буде далі відмовчуватися і покривати своїх однопартійців-рекетирів, як покриває Стипанюка”, – каже вона.

Правоохоронці кажуть, що наразі вирішується питання про обрання Лукомському запобіжного заходу. Слідчі просять залишити його в СІЗО. Зловмисникові загрожує до 7 років тюрми. Також у зв’язку зі встановленням додаткових обставин стосовно злочинної організації, до якої входить ще і спільник депутата, організаторові та вісьмом її учасникам повідомлено про нові підозри.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com