Депутат привласнив гроші, які мали отримати пацієнти для лікування — розслідування НАБУ

13.09.2023, 13:02
146610

Національне антикорупційне бюро України і Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили депутата Полтавської обласної ради на змові з двома особами q заволодінні 100 тис. гривень, які мали бути скеровані для виплати громадянам грошової допомоги на лікування.

Читайте також: ЗСУ влучним пострілом знищили базу безпілотників окупантів (відео)

Про це повідомляє НАБУ.

Підозрювані депутат, консультант відділу з питань забезпечення діяльності керівництва виконавчого апарату Полтавської обласної ради, близька родичка депутата, усвідомлюючи наявність грошових коштів у сумі 200 тис. гривень, що були виділені з обласного бюджету для надання матеріальної допомоги громадянам, та необхідність їх термінового використання у зв’язку із закінченням року вирішили заволодіти частиною цих коштів.

Варто зазначити, що така допомога мала виплачуватися лише особам, які мали проблеми зі здоров’ям або перебували у скрутному становищі.

Співробітниця Полтавської обласної ради, яка надала депутату “поради” щодо потенційних отримувачів такої допомоги з-поміж наближених до нього осіб, також допомогла з оформленням необхідних документів.

Допомогу в розмірі 100 тис. грн отримала родичка депутата, надавши підроблену виписку з медичної карти про наявність у неї захворювання.

Через деякий час після надходження коштів на рахунок родички депутата на них було накладено арешт.

Наразі досудове розслідування триває.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com