Депутатам через прогули засідань не виплатили майже 3 мільйони гривень

29.01.2020, 12:30
61297

Народним депутатам у листопаді 2019 року не виплатили майже 3 мільйони гривень через прогули засідань комітетів та неучасть у голосуваннях на засіданнях Верховної Ради. Про це повідомляє громадський рух ЧЕСНО з посиланням на відповідь Головного організаційного управління Апарату Ради на запит.

Читайте також: Названі депутати Верховної Ради, які жодного разу не проголосували в січні

Як повідомляється, за листопад, відповідно до розпорядження голови Верховної Ради, 78 народним депутатам не відшкодували витрати за виконанням ними депутатських повноважень. Прогульники, які не отримали кошти, були у всіх фракціях і депутатських групах, а також серед позафракційних.

Найбільший відсоток депутатів-прогульників виявився у фракції “Опозиційна платформа − За життя”: там, як повідомляє ЧЕСНО, 50% депутатів не отримали виплат.

Серед прогульників комітетів − лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко, голова партії “Слуга Народу” Олександр Корнієнко, співголова фракції ОПЗЖ Вадим Рабінович, родина Льовочкіних та член “Опозиційного блоку” Вадим Новинський.

За даними Апарату Ради, протягом листопада 71 народний обранець без поважних причин не брав особистої участі у понад 30% голосувань Ради.

Найбільша кількість пропущених голосувань на пленарних засіданнях у листопаді − у депутатів від монобільшості Олександра Дубінського (93,3%), Олексія Жмеренецького (93,3%) та ексдепутата Олексія Кучера, якого призначили головою Харківської ОДА (93,3%), позафракційного мажоритарника Дмитра Шенцева (91,8%) та представника ОПЗЖ Юрія Солода (91%).

Нагадаємо, з 1 листопада 2019-го набув чинності закон №1035-2, який передбачає припинення відшкодування народним депутатам витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, якщо ті без поважних причин не голосували на пленарних засіданнях Верховної Ради або пропускали засідань парламентських комітетів.

Читайте також: Назвали найбільших прогульників засідань Верховної Ради

Законопроєкт ухвалили 16 жовтня − 265 народних депутатів проголосували “за”. Повідомлялося, що якщо депутат протягом календарного місяця впродовж однієї чергової сесії Верховної Ради без поважних причин не брав особисту участь у понад 30% пленарних засідань парламенту чи у понад половині засідань комітету Ради, до якого він входить, йому не відшкодовують витрати на виконання депутатських повноважень за відповідний календарний місяць.

Розпорядження про припинення виплат видає голова Верховної Ради за рішенням комітету з питань депутатської етики.

Також, згідно з законом, депутатам будуть виплачувати заробітну плату, якщо вони візьмуть участь у не менше ніж 70% голосувань при ухваленні рішень Верховної Ради. Облік участі нардепів у голосуванні буде здійснюватися за допомогою електронної системи.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com