Депутату від “Слуги народу” за держзраду загрожує 10 років ув’язнення

31.12.2023, 09:00
152158

Народному депутату від партії “Слуга народу” Віталію Безгіну загрожує від 5 до 10 років ув’язнення – він став фігурантом кримінальної справи, яку веде Держбюро розслідувань за ч. 2 ст. 110 КК – зазіхання на територіальну цілісність та недоторканність України, вчинене представником влади.

Читайте також: 6 млрд грн податків до бюджету Росії: СБУ оголосила підозру алкомагнату Черняку

Справа відкрита після розслідування та звернення до суду журналістів “Стоп корупції” за фактом ознак скоєння злочину.

У 2020 році Безгін оформив довіреність на квартиру у Євпаторії своїй родичці (тітці) Галині Герасимової. Вона не лише має антиукраїнську позицію, а й є депутатом від партії президента РФ Володимира Путіна “Єдина Росія”, внесена до бази даних сайту “Миротворець”. На момент вчинення правочину Безгін уже був народним депутатом України, а Герасимова – депутатом від окупаційної влади.

“Напевно, для кожного антикорупціонера важливо зрозуміти все ж таки, чи справді були в тій довіреності, яку готував даний народний депутат. Але важливо ще те, чим закінчиться ця історія. Ми також триматимемо вас в курсі даних подій. Але крім цього, зауважимо, що ми дійсно доклали зусиль для того, щоб це виробництво було зареєстроване”, – заявив голова правління ВГО “Стоп корупції” Ігор Бондарчук.

Галина Герасимова після анексії Криму стала директором пансіонату “Планета”, а потім очолила “Туристсько-інформаційний центр” і так звану муніципальну автономну установу міського округу Євпаторія Республіки Крим “Євпаторійський культурно-етнографічний центр “Малий Єрусалим”. У 2018 році Герасимова двічі перетнула адміністративний кордон АР Крим з Херсонською областю за українським паспортом. Квартиру Безгіна у Євпаторії вона вже перепродала за російським законодавством. З 2020 року вона обіймала посаду “заступника голови комітету з державного будівництва та місцевого самоврядування” в окупаційному “парламенті” півострова.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com